Elektrische fietswagen Twike te huur in Gent

Een opmerkelijke aanwinst voor het Gentse autodeelbedrijf Dégage: jeugdvrienden Simon (30) en Anton (33) stellen er vanaf 1 december hun „Twike“ beschikbaar.

Elektrische fieswagent Twike te huur in Gent. „Hij ziet er retro uit, haalt tot 80 kilometer per uur en bij mooi weer kan het dak er zelfs af“

Een opmerkelijke aanwinst voor de Gentse autodeel­vereniging Dégage: jeugdvrienden Simon (30) en Anton (33) stellen er vanaf 1 december hun Twike beschikbaar. De elektrische wagen haalt snelheden tot 80 kilometer per uur en heeft een actieradius van 100 kilometer. “De autosnelweg is geen goed idee, maar een auto- of ringweg is geen probleem.”

Een tikkeltje ‘Back to the Future’, zuiniger dan een Tesla en een bereik van 100 kilometer: maak kennis met de Twike, een kleine elektrische wagen – met trappers – die vlot snelheden tot 80 kilometer per uur haalt. De driewielige auto bestaat al sinds de jaren tachtig, maar duikt maar zelden op in het Gentse straatbeeld. Daar kan nu wel eens verandering in komen: jeugdvrienden Simon Van den Abeele (30) en Anton Christiaens (33) kochten samen een tweedehands exemplaar. Ze stellen hem vanaf december ter beschikking via hun vzw Dégage.

 

Het is eigenlijk een slimme elektrische wagen met twee ligfietsen erin

Anton Christiaens, Twike-eigenaar

“Je stuurt met behulp van een hendel. In het midden is er ook een soort moederbord met knoppen. Zowel links als rechts zijn er pedalen. Die heb je niet nodig om te rijden, maar je kan er wel het bereik van de auto mee vergroten”, vertelt Anton.

Het bewuste model is een Twike 3. Daarvan zijn er wereldwijd maar een paar duizenden in omloop. Volgend jaar start de productie van het vijfde model, waarvan er amper 500 gemaakt zullen worden. Nieuwprijs: zo’n 30.000 euro. “De Twike 5 zal snelheden tot 160 per uur aankunnen”, legt Anton uit. “Je zult er ook mee op de autosnelweg kunnen rijden. Dat is met dit model niet aangewezen, maar een auto- of ringweg is geen probleem.”

„Zuiniger dan een Tesla“

Aangezien de Twike een pak minder weegt dan een doorsnee elektrische wagen, is hij ook energiezuiniger. Je hebt bovendien geen laadpaal nodig: een gewoon stopcontact volstaat. “100 kilometer rijden, kost ongeveer één euro. Dat is vier keer minder dan bij een Tesla”, gaat Anton verder. “Officieel staat de auto ingeschreven als een moto, maar je hebt een autorijbewijs nodig om ermee op de baan te mogen.”

 

Je moet even oefenen voor je het onder de knie hebt, je leent hem dus best voor een lange rit

Anton Christiaens, Twike-eigenaar

Leden van Dégage kunnen de Twike vanaf 1 december lenen. Simon knapte hem de voorbije maanden helemaal op én installeerde zelfs een moderne muziekinstallatie. Wie zich aan een rit wil wagen, moet wel eerst even oefenen. “Het is niet de bedoeling dat hij wordt uitgeleend voor korte ritten”, stipt Anton aan. “Je moet je tijd nemen om te wennen aan de besturing. Het is nu eenmaal niet hetzelfde als met een auto rijden. We hebben daarom een filmpje gemaakt waarin we de toekomstige bestuurders wat extra uitleg geven. Eens je op je gemak bent, is het echt een fantastische ervaring: ideaal voor mensen die er een weekendje op uit willen.”

Quelle: vrt.be


Beitrag teilen


Schlagwörter

 • TWIKE 5 im virtuellen Windkanal

  TWIKE 5 im virtuellen Windkanal

  Die Beschaffung der Einzelteile für den seriennahen Fahrzeugrahmen läuft derzeit auf Hochtouren.

 • TWIKE 5 – Auslieferung

  TWIKE 5 – Auslieferung

  Wann und vor allem wie Du das TWIKE 5 erhältst, erfährst Du hier! Du hast weitere Fragen? Dann freuen wir uns, diese hier in den Kommentaren zu lesen.

 • TWIKE 5 BODY IN BLACK
  ,

  TWIKE 5 BODY IN BLACK

  Der erste Fahrerprobungsträger (FET) fährt. Dass die Testfahrten alle Erwartungen erfüllen würden, hatten wir uns vorab gar nicht anders vorstellen wollen.


Eine Antwort

 1. Wim Rullmann

  Mooi idee om meer en meer mensen kennis te laten maken met TWIKE.
  Wij hebben de afgelopen 6 jaren met veel plezier in ons woonland Frankrijk met een TWIKE 3 gereden en kijken met plezier uit naar de TWIKE 5.

  Veel plezier en succes met jullie initiatief !

  Groet,
  Wim Rullmann

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert