De Ingenieur: SKELTER VOOR OP DE SNELWEG

Met een trapauto de snelweg op klinkt als een ¬dodemansrit, maar dat geldt niet voor de Twike 5. Deze mens-elektrische hybride driewieler is voorzien van een veiligheidskooi voor de inzittenden en haalt snelheden tot 190 km/h.

Bitte beachtet: Unsere Texte werden automatisch übersetzt. Hierbei kann es zu Fehlern kommen. 🤖

Met een trapauto de snelweg op klinkt als een ­dodemansrit, maar dat geldt niet voor de Twike 5. Deze mens-elektrische hybride driewieler is voorzien van een veiligheidskooi voor de inzittenden en haalt snelheden tot 190 km/h.

Na een jarenlange ontwikkeling is het Duitse bedrijf FINE Mobile GmbH nu van plan om de driewieler te bouwen in een ­gelimiteerde oplage van vijfhonderd stuks.

De Twike 5 is een soort fitnessapparaat op wielen. Als bestuurder zit je iets naar achteren gekanteld in je stoel en rusten je voeten op twee pedalen. Door te peddelen worden de accu’s op­geladen én blijf je zelf fitter. Neem je een passagier mee, dan kan die ook meteen aan de slag, want beide zitplaatsen zijn uitgerust met pedalen.

GESTROOMLIJNDE VORM

Tijdens het trappen zit een stuur natuurlijk al snel in de weg voor je knieën. Daarom is de Twike 5 uitgerust met twee stuurhendels; een links en een rechts van de bestuurder. Het 495 kg zware voertuig is door bochten te loodsen door de hendels naar ­voren of naar achteren te bewegen.

 

It is 3.04 meters long, 1.55 meters wide and 1.25 meters high.

Een praktisch nadeel van de driewielige ­auto is dat het voorwiel samen met het besturingssysteem alle ruimte in de neus opslokt. Hierdoor is de bagageruimte beperkt. Daar staat wel een zeer gestroomlijnde vorm tegenover die helpt om het energieverbruik te beperken.

BEREIK TOT 500 KILOMETER

De Twike 5 wordt leverbaar met ver­­schillende accupakketten, variërend van drie tot zes ­accu’s, voor verschillende ­mobiliteitsbehoeftes. De basis­uitvoering heeft een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur en een bereik van 150 tot 250 kilometer. Dit is natuurlijk afhankelijk van een veelheid aan factoren, zoals snelheid, heuvels, weersomstandigheden en hoe actief je zelf meetrapt.

Met zes accu’s aan boord heeft de driewieler een bereik van 300 tot 500 kilometer en haalt hij 190 kilometer per uur, maar daarvoor moet je eerst even ­oefenen. De software geeft deze optie namelijk pas vrij na 5000 gereden ­kilometers.

 

 

Source: deingenieur.nl/artikel/skelter-voor-op-de-snelweg


Beitrag teilen


Schlagwörter


Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert